Stichting Vrienden van de Friezenkerk

Over stichting Vrienden van de Friezenkerk

friezenkerkklein

Welkom op de website van de Stichting Vrienden van de Friezenkerk.

Sinds 1989 is de Friezenkerk weer open! Met dit prachtige, oude, intieme kerkje hebben Nederlanders na eeuwenlange onderbreking weer een pied a tierre in Rome. En wel aan de voet van de St. Pieter.

De kerk wordt in Nederland gesteund door de Stichting Vrienden van de Friezen kerk en in Rome door de Stichting Willibrordcentrum. Het spreekt van zelf dat de besturen van beide stichtingen nauw samenwerken om de kerk zo goed mogelijk te gebruiken en te onderhouden.

De Stichting Vrienden van de Friezenkerk heeft als belangrijkste opdracht fondsenwerving voor het onderhoud van de kerk en de bekendheid met de kerk in Nederland te vergroten, en heeft de ANBI-status. Door deze ANBI-status kunnen donateurs bij de opgave van de inkomstenbelasting giftenaftrek krijgen. De Stichting mag zich verheugen in een groot aantal vrienden en donateurs. Nieuwe vrienden en donateurs zijn van harte welkom!

Ook is er nauw contact met de omroep KRO-NCRV, voorheen KRO-RKK, Met deze omroep is een overeenkomst voor wederzijdse dienstverlening. Zo kan KRO-NCRV voor uitzendingen gebruik maken van de faciliteiten van de Friezenkerk en de Friezenkerk kan gebruik maken van faciliteiten via KRO-NCRV.

Bijzonder is de band met de Provincie Friesland, vanwege de geschiedenis die met name ook de Friezen hebben met deze historische plek. De Friezenkerk is blij met de steun die zij vanuit Friesland ontvangt.

• Ed Nijpels, voorzitter
  • Theo Heere, secretaris
  • André van Amelsvoort, penningmeester
  • Sible de Blaauw